top of page
Ceyda Saltadal ile 20 Saat Somatik Yaklaşımlı Yoga I- Uzmanlık Programı
Ceyda Saltadal ile 20 Saat Somatik Yaklaşımlı Yoga I- Uzmanlık Programı

Fri, Feb 16

|

Kioo Retreat Center

Ceyda Saltadal ile 20 Saat Somatik Yaklaşımlı Yoga I- Uzmanlık Programı

Somatik yaklaşımlı yoga uzmanlık programında; bedenimizde bulunan kaslara ve yoga asanalarına somatik bakış açısı olan Bodynamic ile bakacağız.

Time & Location

Feb 16, 2024, 10:00 AM – Feb 18, 2024, 6:00 PM

Kioo Retreat Center, W234+57, 39100 Karahamza/Merkez/Kırklareli, Türkiye

About the event

Somatik yaklaşımlı yoga uzmanlık programında; bedenimizde bulunan kaslara ve yoga asanalarına somatik bakış açısı olan Bodynamic ile bakacağız. Bedenimizdeki kasların duygu durumumuzla olan ilişkisi binlerce yıllık bir öğreti ve pratik olan yoganın içinde zaten var olan bir konu.

Bodynamic; dünyanın en kapsamlı ve tek Somatik Psikoloji ve Analiz Sistemidir. Çocukların psikomotor gelişimi, bilişsel ve derinlik psikoterapisi, beyin araştırmaları, özellikle temas kalitesi ve sağlıklı ilişkiler üzerine yapılan güncel araştırmaları birleştiren öncü bir somatik gelişim psikolojisi ve psikoterapi yöntemidir. Bodynamic Enstitüsü, 1982 yılında Danimarka’lı bilim insanı Lisbeth Marcher ve on meslektaşı tarafından kurulmuş, Bodynamic Analiz Sistemi 1985 yılında oluşturulmuştur. Bodynamic sistemi, geleneksel olarak beden psikoterapisine uygulansa da, yalnızca bu kapsamla sınırlı değildir. Ayrıca, sporcuların en yüksek performans seviyelerine ulaşmalarına yardımcı olmak için, bireylerin daha iyi iş liderleri olmalarına, grup ve takım dinamiklerini geliştirmeye yardımcı olmak için ve ayrıca fiziksel temelli terapistlerin fizyolojik sorunların psikolojik köklerini anlamalarına yardımcı olmak için daha büyük bir farkındalıkla çalışabilmeleri adına kullanılmaktadır.

Somatik Yaklaşımlı Yoga programının ilk modülünde; öncelikle insan bedeni anatomisine giriş yaparak; kemik, eklem ve kas yapılarını öğreneceğiz. Daha sonra kaslara ve bu kasların psikolojik fonksiyonlarına göre Bodynamic egzersizleri yapacağız. Belirli yoga asanlarını, bu asanaların hangi kasları çalıştırdığını ve duygu durumumuzu nasıl etkilediğini inceleyeceğiz. 4-5 yaşlarına gelene kadar amigdala ve prefrontal korteks bağlantısı olmadığından bildiğimiz şekilde hafıza kaydı oluşamaz. Fakat somatik olarak yani kas, fasya ve dokularımızda kayıtlar bulunur. Bu çalışmalarla o yaş dönemlerine bakarak yaşadıklarımızın beden kayıtlarıyla çalışacağız.

Eğitimde İşlenecek Konular

  • Özellikle doğum süreçlerinde; bilinçsiz ve ani dünyaya gelişler kişinin yaşamın içinde anlık kopmaları sıkça yaşamasına sebep olmaktadır.  Çalışmalarla dünyaya bilinçli inişler gerçekleştireceğiz. Bu sayede sinir sistemini regüle edeceğiz.
  • Anne ve bebek simbiyotik bağ ile birbirine bağlıdır ve çalışmalarla bu bağ koparılmaz ise, kişi kendi yaşamında tek başına ilerlemekte zorluk çekebilir. Yapacağımız sınır çalışmalarla kişinin kendi yaşam planında sınırlarıyla, tek başına birey olarak var olabilmesini ve ilişki kurarken sınırlarını ve merkezini koruyabilmesini sağlayacağız.
  • Özellikle, 2. Trimester da yani anne karnında başlayarak dışarıda 3. Aya kadar devam eden varoluş dönemi ve 1. Aydan 18. Aya kadar süren ihtiyaç dönemiyle çalışacağız.
  • İnsanoğlu tek başına yaşayabilen bir varlık değildir ve herkesin bir noktada yardıma ihtiyacı vardır. Fakat eğer 1. Aydan 18. Aya kadar süren ihtiyaç döneminde kişinin ihtiyaçları olması gerektiği gibi karşılanmadıysa yetişkin olduğunda yardım istemekle alakalı sıkıntılar yaşayabilir. Çalışmalarla katılımcıların yardım isteme, yardım etme şekillerini inceleyerek kişinin desteğe ihtiyacı olduğunda bunu isteyebilmesi ve alabilmesini sağlayacağız.
  • Varoluş dönemi için çalışılacak dokular; Galea aponeurotica, Longus captitis, Omuz pleksusu, Sternal fasya, Serratus anterior (arka kısım), Umbilicus, Sacrum, Sacrotuberous ligament, İliopsoas kası insersiyonu, Plantar aponeurosis, kale eklemi medikal ve lateral rotatörlerinin bağ dokusu.
  • İhtiyaç dönemi için çalışılacak kaslar; Erector spinae, Semispinalis kapitis, Trapezius orta kısım, Serratus anterior orta kısım, Deltoid ön kısım, Subscapularis, Rectus abdominis üst ve alt kısım, Tensor Fascia latae, Soleus medial kısım, İliopsoas.

Bu çalışmaların tümünde bedenimizde bulunan kaslar ve bu kasların psikolojik fonksiyonları üzerinden ilerliyor olacağız. Aynı zamanda bu kaslar ile yapılan asanaları, kişinin bu asanaları uygulama şekilleri üzerinde konuşacağız.

Program Ücreti: 7500 TL

Detaylı Bilgi ve Kayıt: info@ceydasaltadal.com

Bilgilendirme: Program 16 Şubat saat 10.00'da başlayacak, 18 Şubat günü 18.00'de sona erecektir. Girişlerinizin 15 Şubat günü 14.30 itibariyle yapılması gerekmektedir.

Share this event

bottom of page